2011. június 5.

The Witcher

2007-ben robbant be a Világ köztudatába a Witcher, mint valamit is jelentő fogalom. A lengyelek már évek óta imádták, de tovább nem igazán terjedt, egészen 2007-ig, amikor a lengyel CD Projekt fejlesztőcsapata piacra dobta a dark-fantasy szerepjátékát. A szimpla játék csomag is több extrát tartalmazott, mint amennyit az ember elképzelni mert volna.
A játék kezdeti története sokak szerint sablonos - emlékezetkieséses főhősünk - aki egy witcher - egy mutáns szörnyvadász - visszatér Kaer Morhen-ben. Nem sokkal ezután banditák törnek be az omladozó, kihalt várban, és meglopják a witchereket - lába kél a titkos witcher mutáció lépéseit tartalmazó papírosoknak, ezen felül egyik bajtársunk eltávozik az élők sorából.
Főhősünk, meg akarja bosszulni elesett társát, és elő kell kerítenie a hiányzó papírokat, mielőtt alkalmatlan kezekbe kerül. Régi mesterünk tanácsára Temeria a szörnyektől, és romlott lelkű emberektől hemzsegő országba igyekszünk, a főváros, Vizima felé. Velünk tart a lángvörös hajú, tehetséges, ambiciózus varázslónő - Triss Merigold...

A játék irányításai az első percekben kaotikusnak tűnik, percek múltával kimondhatatlanul bonyolulttá, egy óra múlva pedig az életben maradáshoz szükséges kombinációkká. Kis hazánk Witcher verziója magyar felirattal és [!] szinkronnal került forgalmazásba. [Bár a szinkron nem az igazi, néha jó érzés, hogy nem kell hosszú sorokat végigolvasni egy-egy fárasztó csata után.] 
A játék sötét - néha morbid - hangulatát nem csak a szörnyek végeláthatatlan támadásai, de a gonoszabbnál gonoszabb, és sötétebb lelkű emberek is fokozzák.  Természetesen a néha előkerülő nemes lelkű karakterek szívet-melengetőek tudnak lenni.

A főhős, Riviai Geralt küzdelmeivel, és emlékeivel a lengyel Andrzej Sapkowski több kötetet is megtöltött - amik alapján a játék elkészülhetett, illetve leforgathatóvá vált a szintén lengyelek által készített sorozat - illetve a sorozatból összevágott film - ami hatalmas bukás volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése